ŽICA ZA TENISKI REKET RPM BLAST 1,25 mm JEDNOSTRUKA CRNA

8157212

BABOLAT

Namjena za: iskusne igrače kojima pucaju žice u manje od 10 sati igre i koji traže dobar spin i izdržljivost.
Jednostruka žica Babolat RPM Blast 1,25 mm pruža odličnu kontrolu i spin zahvaljujući osmerokutnom presjeku. Ovo je žica koju koriste Rafael Nadal i Jo-Wilfried Tsonga.

Zalihe
     u trgovinama

Vidi sve trgovine

Prednosti
Solidity OtpornostIzrađeno od poliestera visoke izdržljivosti.
SpinOdličan prijenos spina zahvaljujući osmerokutnom profilu i promjeru od 1,24 mm.
SnagaKopoliester čini žicu vrlo snažnom.
Jamstvo2 Godine
Tehnički podaci

1
Koja je napetost najbolja?
Umjerena napetost (18 kg do 23 kg) pruža više udobnosti, spina i snage. S druge strane, pruža manje kontrole i preciznosti. Visoka napetost (>23 kg) pruža veću kontrolu i preciznost. Međutim, može uzrokovati upalu tetiva (tendinitis). Također, imat ćete slabiji spin i snagu.
2
Jednostruke žice
Za žice s jednostrukom niti Decathlon preporučuje napetost između 19 kg i 22 kg. Nikako ne preporučujemo žice s jednostrukom niti za djecu mlađu od 15 godina jer one mogu uzrokovati ozljede. Trebaju ih koristiti igrači kojima pucaju žice u manje od 10 sati igre, jer brzo gube napetost.
3
Višestruke žice
Za žice s višestrukom niti, Decathlon preporučuje najveću napetost od 25 kg. Ove žice preporučuju se osobama koje su sklone tendinitisu, mladim igračima i osobama kojima žice ne pucaju često. Žice s višestrukom niti vrlo dobro zadržavaju svoju napetost.
4
Kada mijenjati žice
Učinkovitost vašeg reketa ovisi u istoj mjeri o okviru i o žicama. Pažljivo odaberite odgovarajuće žice. Za igrače tenisa kojima često pucaju žice: promijenite ih čim puknu. Za osobe kojima žice pucaju rijetko ili nikad, Decathlon preporučuje da ih mijenjaju onoliko puta godišnje koliko puta tjedno igraju. Na primjer: ako igrate jednom tjedno, mijenjajte žice jednom godišnje. ako igrate triput tjedno, mijenjajte žice triput godišnje.
5
Decathlonovi savjeti
Ne zatežite reket s manje napetim žicama jer će to utjecati na njegovu učinkovitost. Manje napete žice omogućuju opušteniju igru, ako ne forsirate, imat ćete više snage. Tijekom vremena žice se mogu istrošiti bez da puknu. Gube svoju elastičnost i početna svojstva. Debljina (ili promjer) također utječu na igru. Što je manji promjer, to ćete imati više snage i bolji spin. Što je veći promjer, to je žica izdržljivija, ali su ozljede vjerojatnije.
Karakteristike
StrukturaJednostruka.

Promjer žice1,25 mm.

Duljina12,2 m.

Bojecrna.
Informacije / Koncept / Tehnologija
Sastav
Kopoliester velike gustoće, s osmerokutnim dijelom, brtvljenje silikonom Cross-linked Silicone.

Prijedlog skladištenja
Izbjegavajte veće promjene u temperaturi. Ne ostavljajte reket u prtljažniku vozila: temperatura može drastično porasti i spustiti se!