CIPELE ZA PLANINARENJE ARPENAZ 100 MID DJEČJE VODONEPROPUSNE CRVENE NA ČIČAK

8383664

QUECHUA

Namjena za: poludnevno planinarenje, u svim vremenskim uvjetima, na nezahtjevnim terenima. Za povremenu upotrebu.
Idealna za početno ili povremeno planinarenje. Svidjet će vam se srednje visoko gornjište. Uz vodonepropusnu membranu, stopala ostaju u suhome.
Vodič za veličine

Ovaj proizvod više nije na stanju.

Zalihe u trgovinama

  • TrgovinaKoličina

Vidi sve trgovine

Prednosti
DržanjeGumeni potplat, otporniji od materijala od termoplastične gume.
AmortizacijaEkskluzivni sustav amortizacije na peti .Zajamčena udobnost i dugotrajnost
VodootporanVodonepropusna i prozračna membrana. Za dvosatno hodanje na vlažnom terenu.
Jamstvo2 Godine
Tehnički podaci

1
Ispitivanje vodonepropusnosti.
Ispitane u laboratoriju i tijekom korištenja, čizme opremljene NOVADRY® membranom pružaju optimalnu vodonepropusnost i prozračnost. Prvo ih uranjamo u vodu pod pritiskom zraka i provjeravamo da na površini nema mjehurića. Zatim se napola uronjene postavljaju na mehaničku ruku koja simulira hodanje te se provjerava ostaje li unutrašnjost potpuno suhom.
2
Mjerenje toplinske izolacije naših cipela.
Pri ispitivanju vodonepropusnosti ispitujemo tri razine vodonepropusnosti, odnosno 2000 fleksija (otprilike dva sata hodanja), 4000 fleksija (otprilike četiri sata hodanja) i 8000 fleksija (otprilike osam sati hodanja). Naravno, poslije ispitivanja ili korištenja, nakon što se proizvod osuši, obnavlja se njegova izvorna nepropusnost. Dječja cipela Arpenaz 100 Mid vodonepropusna je nakon 2000 fleksija.
3
Produživanje vodonepropusnosti
Vodonepropusnost cipela često je ugrožena zbog vode koja ulazi u njih odozgo. Kako bi stopala duže ostala suha, preporučuje se upotrebljavati vodonepropusnu gamašu ili mini-gamašu koja će zaštititi gornji dio cipele od prodiranja vode, ali i spriječiti ulazak kamenčića, pijeska... Preporučuje se nekoliko puta godišnje nanijeti sredstvo za vraćanje vodonepropusnosti kako bi se povratila izvorna vodoodbojnost i zaštitile cipele od vanjskih mrlja.
4
Savjeti pri kupnji.
Neka vaše dijete isproba obje cipele, stojeći, s čarapama koje nosi za planinarenje. Isprobajte više modela, više veličina prema potrebi. Provjeravajte dvije točke udobnosti: položaj pete i prednjega dijela stopala pri spuštanju. Izbjegavajte točke pritiska pri isprobavanju. Ne ustručavajte se hodanja po trgovini. Neka dijete postupno nosi cipele tijekom prvog planinarenja radi prilagodbe dječjim stopalima.
5
Koju veličinu odabrati?
Za planinarenje odaberite cipele za jedan broj veće od uobičajene veličine kako bi se zajamčila optimalna udobnost pri spuštanju te spriječilo udaranje nožnih prstiju o vrh cipele. Savjet: nokti trebaju biti kratki, a prije spuštanja provjerite da su cipele dobro vezane i da stopalo ne klizi prema prednjem dijelu.
6
Ispitivanja na terenu
Udobnost svih naših cipela pri obuvanju i korištenju ispituju reprezentativni korisnici kojima su proizvodi namijenjeni, u uvjetima jednakima onima s kojima ćete se susresti tijekom korištenja. U sklopu naših „Zadataka ispitivanja‟ voditelji proizvoda naročito surađuju s osobama koje nisu povezane s QUECHUOM radi ispitivanja, razvoja i potvrde proizvoda.
7
Ispitivanja u laboratoriju
U laboratoriju su provedena i ostala ispitivanja radi potvrde sljedećih elemenata: trganja ušica i remena, lijepljenja, toksikologije, otpornosti na UV zrake, habanja potplata i materijala gornjišta, ubrzanoga starenja.
Informacije / Koncept / Tehnologija
Sastav
Vanjski potplat od : 100.0% Stiren-butadienski kaučuk Gornjište od : 55.0% Poliuretan, Gornjište od : 45.0% Poliester Podstava od : 100.0% Poliester

Prijedlog skladištenja
Spremajte u prozračnoj prostoriji zaklonjeno od svjetla i vlage.

Uputstva o održavanju
Perite vodom i sapunom te mekanom četkom. Ne perite strojno. Ostavite da se osuše na zraku. Ne sušite strojno. Ne sušite blizu izvora topline. Redovito obnavljajte vodonepropusnost odgovarajućim proizvodima u spreju za sintetiku.