CIPELE ZA PLANINARENJE ARPENAZ 50 DJEČJE VODONEPROPUSNE PLAVE/KORALJNO CRVENE

8383777

QUECHUA

Namjena za: poludnevno planinarenje na ravnici, u svim vremenskim uvjetima, na nezahtjevnim terenima. Za povremenu upotrebu.
Vodonepropusne, čvrste i lagane cipele najpovoljnije kvalitete. Savršene cipele za kratke šetnje na vlažnom terenu.
Vodič za veličine

Ovaj proizvod više nije na stanju.

Zalihe u trgovinama

  • TrgovinaKoličina

Vidi sve trgovine

Prednosti
DržanjeGumeni potplat, otporniji od materijala od termoplastične gume.
AmortizacijaEkskluzivni sustav amortizacije na peti. Zajamčena udobnost i dugotrajnost.
VodootporanVodonepropusna i prozračna membrana. Za dvosatno hodanje na vlažnom terenu.
Lakoća246 g u veličini 36
Jamstvo2 Godine
Tehnički podaci

1
Ispitivanje vodonepropusnosti.
Ispitivanje vodonepropusnosti cipela :Ispitane u laboratoriju i tijekom korištenja, cipele opremljene vodonepropusnom i prozračnom membranom pružaju optimalnu zaštitu protiv kiše. Prvo ih uranjamo u vodu pod pritiskom zraka i provjeravamo da na površini nema mjehurića. Zatim se napola uronjene postavljaju na mehaničku ruku koja simulira hodanje te se provjerava ostaje li unutrašnjost potpuno suhom.
2
Tri razine vodonepropusnosti
Pri ispitivanju vodonepropusnosti ispitujemo tri razine vodonepropusnosti, odnosno 2000 fleksija (otprilike dva sata hodanja), 4000 fleksija (otprilike četiri sata hodanja) i 8000 fleksija (otprilike osam sati hodanja). Dječja cipela ARPENAZ 50 vodonepropusna je nakon 2000 fleksija.
3
Produživanje vodonepropusnosti
Vodonepropusnost cipela često je ugrožena zbog vode koja ulazi u njih odozgo. Kako bi stopala duže ostala suha, preporučuje se upotrebljavati vodonepropusnu gamašu ili mini-gamašu koja će zaštititi gornji dio cipele od prodiranja vode, ali i spriječiti ulazak kamenčića, pijeska... Preporučuje se nekoliko puta godišnje nanijeti sredstvo za vraćanje vodonepropusnosti kako bi se povratila izvorna vodoodbojnost i zaštitile cipele od vanjskih mrlja.
4
Savjeti pri kupnji
Neka vaše dijete isproba obje cipele, stojeći, s čarapama koje nosi za planinarenje. Isprobajte više modela, više veličina prema potrebi. Provjeravajte dvije točke udobnosti: položaj pete i prednjega dijela stopala pri spuštanju. Izbjegavajte točke pritiska pri isprobavanju. Ne ustručavajte se hodanja po trgovini. Neka dijete postupno nosi cipele tijekom prvog planinarenja radi prilagodbe dječjim stopalima.
5
Koju veličinu odabrati?
Za planinarenje odaberite cipele za jedan broj veće od uobičajene veličine kako bi se zajamčila optimalna udobnost pri spuštanju te spriječilo udaranje nožnih prstiju o vrh cipele. Savjet: nokti trebaju biti kratki, a prije spuštanja provjerite da su cipele dobro vezane i da stopalo ne klizi prema prednjem dijelu.
6
Ispitivanja na terenu
Udobnost svih naših cipela pri obuvanju i korištenju ispituju reprezentativni korisnici kojima su proizvodi namijenjeni, u uvjetima jednakima onima s kojima ćete se susresti tijekom korištenja. U sklopu naših „Zadataka ispitivanja‟ voditelji proizvoda naročito surađuju s osobama koje nisu povezane s QUECHUOM radi ispitivanja, razvoja i potvrde proizvoda.
7
Ispitivanja u laboratoriju
U laboratoriju su provedena i ostala ispitivanja radi potvrde sljedećih elemenata: trganja ušica i remena, lijepljenja, toksikologije, otpornosti na UV zrake, habanja potplata i materijala gornjišta, ubrzanoga starenja.
Karakteristike
Boje245 g u veličini 36

Inačica vezanjeod 33 do 38

Na čičakod 28 do 32
Informacije / Koncept / Tehnologija
Sastav
Gornjište od : 50.0% Poliester, Gornjište od : 50.0% Poliuretan Vanjski potplat od : 100.0% Sintetička guma Podstava od : 100.0% Poliester

Prijedlog skladištenja
Spremajte na suho mjesto zaklonjeno od UV zraka.

Uputstva o održavanju
Ne perite strojno. Uronite sandale nekoliko minuta u vodu sa sapunom te ih lagano četkajte. Ne sušite strojno.