Referentni broj : 8340323
Dodaj na moj popis želja
Proizvod je već dodan
ŽICE ZA TENIS

Žica za teniski reket Black Code jednostruka 1,24 mm x 200 m crna

TECNIFIBRE
Decathlon
Osmišljena za iskusne igrače kojima žice pucaju za manje od 10 h uporabe i koji traže dobar spin i izdržljivost. Jednostruka žica Tecnifibre Black Code 1,24 mm ima peterokutni profil i pruža bolji spin i snagu.

Prednosti proizvoda

Izdržljivost Vrlo dobra jer se poliester preporučuje za one kojima jako često pucaju žice.
Spin Vrlo dobar spin zahvaljujući peterokutnoj strukturi.
Snaga Tehnologija Thermocore za veliku savitljivost poliesterske žice.
[EN] Durable string tension Održava napetost do 3 mjeseca uporabe.
Kontrola putanje Dobra kontrola protivničkih udaraca.

Tehničke informacije

Koja je napetost najbolja?

Umjerena napetost (od 18 kg do 23 kg) pruža više udobnosti, spina i snage. S druge strane, pruža manje kontrole i preciznosti.
Visoka napetost (> 23 kg) pruža više kontrole i preciznosti. Međutim, može uzrokovati upalu tetiva (tendinitis). Također, imat ćete slabiji spin i snagu.

Žice s jednostrukom niti

Za žice s jednostrukom niti Decathlon preporučuje napetost između 19 kg i 22 kg. Nikako ne preporučujemo žice s jednostrukom niti za djecu mlađu od 15 godina jer one mogu uzrokovati ozljede. Ove žice najbolje su za igrače kojima pucaju žice u manje od 10 sati igre jer brzo gube svoju napetost.

Žice s višestrukom niti

Za žice s višestrukom niti, Decathlon preporučuje najveću napetost od 25 kg. Ove žice preporučuju se osobama koje su sklone tendinitisu, mladim igračima i osobama kojima žice ne pucaju često. Žice s višestrukom niti vrlo dobro zadržavaju svoju napetost.

Kad je potrebno mijenjati žice?

Učinkovitost vašeg reketa ovisi 50% o okviru, a 50% o žicama! Pažljivo odaberite odgovarajuće žice.
Za igrače kojima često pucaju žice: promijenite ih čim puknu.
Za osobe kojima žice pucaju rijetko ili nikad, Decathlon preporučuje da ih mijenjaju onoliko puta godišnje koliko puta tjedno igraju. Na primjer: ako igrate jednom tjedno, mijenjajte žice jednom godišnje. ako igrate triput tjedno, mijenjajte žice triput godišnje.

Decathlonovi savjeti

Žice koje su istrošene nema potrebe napinjati jer je njihova učinkovitost izgubljena. Manje napete žice omogućuju opušteniju igru; ako ne forsirate, imat ćete više snage. Tijekom vremena žice se mogu istrošiti bez da puknu. Gube svoju elastičnost i početna svojstva. Debljina (ili promjer) također utječu na igru. Što je manji promjer, to ćete imati više snage i bolji spin. Što je veći promjer, to je žica izdržljivija, ali je amortizacija manja.

Pogledajte više Pogledajte manje

Sastav / savjet

Savjeti o zalihama Izbjegavajte velike promjene temperature.Ne ostavljajte reket u prtljažniku vozila: temperatura može drastično porasti i spustiti se!
Ograničena uporaba: Jednostruke žice nisu prikladne za igrače mlađe od 15 godina!

Naše obaveze

Jamstvo: 2 Godina

Vaše recenzije

Recenzije naših članova tima