VOĆNI ŽELE REDIZAJNIRAN ZAHVALJUJUĆI VAŠIM SAVJETIMA
Rekli ste da se stara verzija previše ljepila u ambalaži i zbog toga ju je bilo teško jesti tijekom trčanja. Kako smo riješili taj problem? Dodali smo dva stabilizatora u sastojke:
- limunsku kiselinu (nalazi se u limunima),
- natrijev nitrat iz limuna.
Kakva je presuda? Naših 50 ispitivača potpunosti su ih odobrili u pogledu okusa, teksture koja se topi u ustima i neljepljivosti!
LOKALNI PROIZVODI, BAŠ KAKO VOLIMO
Želite li znati gdje se proizvode želei koji vas prate na utrkama? Dobro, ako baš morate! Izvorno su proizvedeni u maloj tvornici na jugu Francuske “koja je naš tehnički partner već 15 godina,” govori Juliette, prehrambeni inženjer.
Jabuke i kruške su iz Francuske - uskoro ćete saznati više o njima. Šećer je također iz Francuske. Ostalo voće uvozi se iz europskih zemalja čija klima omogućuje njihov uzgoj.
ZAŠTO SE U VOĆNOM ŽELEU NALAZE JABUKE ILI KRUŠKE?
To je ključno pitanje, osobito kad ste odabrali okus citrusa ili jagoda-brusnica. Ne brinite, nije to neka čudna mješavina koju se izmislila kuharica Gertrude. Jabuke i kruške jednostavno čine bazu našeg recepta. Naš ih dobavljač ubire u voćnjaku u južnoj Francuskoj.
PROIZVOD OSMIŠLJEN ZA TRENINGE IZDRŽLJIVOSTI
Nutricionisti savjetuju 60 g ugljikohidrata (=šećeri) po satu sportske aktivnosti u trajanju duljem od 3 sata. U ovom voćnom želeu od 25 g nalazi se 21 g ugljikohidrata, uključujući 16 g jednostavnih šećera (onih koji vam daju energiju). Preporučujemo vam da prvu pločicu pojedete nakon 30 minuta sporta, tj. dva na sat (ili jednu pločicu + jedan žele/jednu pločicu), s izotoničnim napitkom.
VRLO SE LAKO OTVARA I ZATVARA!
Gotovo je s problemom pri otvaranju plastične ambalaže zubima (pri čemu ste redovito dio plastike pronašli u ustima). Više ne morate misliti hoćete li pojesti cijeli proizvod ili ćete ostatke ugurati u džep. Ljepljiva traka omogućuje lako i bezbrižno otvaranje. Zatvaranje štiti vašu pločicu do drugog griza!
ČEMU SLUŽE SVI TI SASTOJCI?
● Šećer i maltodekstrin za energiju.
● Glukozni sirup za teksturu.
● Glicerol za teksturu i stabilnost.
● Pektin za teksturu. To je sredstvo za želiranje koje se upotrebljava u džemu i prirodno se nalazi u voću.
● Acerola u prahu, odlično voće s vitaminom C i mineralima! Vitamini B1, B3 i B6 za smanjenje umora: vrijedi biti nasmijan na fotografijama!
● Pogledajte Voćni žele redizajniran zahvaljujući vašim savjetima.
USUSRET SPORTSKOJ PREHRANI BUDUĆNOSTI: EKOLOŠKI ODGOVORNO I JOŠ UKUSNIJE
Aube, inženjerka za sastojke:
"Naše odluke koje se odnose na izbor sastojaka obuhvaćaju puno više od propisanih zahtjeva. Postupno smanjujemo aditive, koliko je god moguće. U našem pristupu odabiru sastojaka i aditiva vodimo računa o etičkim, ekološkim i zdravstvenim pitanjima. Isto tako želimo pojednostaviti naše recepte te postupno idemo u tom smjeru."