Bicikli

138 Proizvod/a Proizvod/a

sortiraj po

Vaš proizvod je dodan
Usporedi moje proizvode (0/5)
Otvori
Nema proizvoda za usporedbu
Vaš alat za usporedbu je pun. Molimo da uklonite proizvod.
Ukloni

Izaberite bicikl sukladno vašem iskustvu i načinu vožnje:

Bilo da ste početnik ili iskusni biciklist, naši bicikli su prikladni za sve razine iskustva i dobi. I djeca i odrasli mogu pronaći nešto za sebe. Također u našoj ponudi možete pronaći i posebno prilagođene bicikle za žene.

Cestovni, gradski ili možda brdski bicikl? Gdje je razlika? Kako se odlučiti za određenu vrstu bicikla?

Izbor bicikla se vrši prvenstveno prema njegovoj namjeni, odnosno terenu na kojem se vozi.

Ukoliko vozite ili želite voziti sportskim načinom isključivo po cesti tada je najbolja opcija cestovni bicikl. Sportski biciklizam je odličan način razvoja krvožilnog sustava bez pretjeranog opterećenja zglobova. Ukoliko vam je zakrivljeni upravljač ili "drop bar" karika previše, možete se odlučiti na modele s ravnim upravljačem koji su odličan izbor i za kombiniranje s gradskom vožnjom.

Za odlazak do trgovačkog centra, na posao ili vožnju djece do vrtića izaberite gradski bicikl. Udoban i opremljen raznim dodacima, gradski bicikl nudi uspravnu poziciju i optimalan kut gledanja što za rezultat ima udobnu vožnju. Tehničke karakteristike su mu nešto ograničenije, pa tako možete očekivati čeličan okvir i manji broj brzina. Međutim neka vas to ne zavara, njegova jednostavnos i udobnost su mu glavne vrline.

Brdski bicikl je odličan izbor ukoliko vam je želja voziti na grubljim terenima, zahtjevnijim uzbrdicama i nizbrdicama ili blatnjavim terenima. Oni su najčešće opremljeni suspenzijskom vilicom, a neki modeli imaju i stražnje suspenzije za dodatnu amortizaciju. Što se tiče materijala okvira, tu ćete pronaći različite materijale: čelik, aluminij ili karbon.

Ukoliko planirate voziti po cesti, ali i različitim neasflatiranim putevima tada se idealni odabir čini hibridni bicikl. On je odličan kompromis između gradskog i brdskog bicikla, a za veće udaljenosti možete odabrati i električni bicikl.

Osim bicikala, dobra oprema će poboljšati vaše iskustvo vožnje. Istražite naše dodatke: biciklističke kacige, biciklistička odjeća ili biciklističke tenisice.


Razmislite o odabiru dodatne biciklističke opreme.

Kako bi maksimalno uživali u vašim vožnjama važno je odbrati dobru biciklističku opremu.

Biciklistička oprema je posebno prilagođena upravo vožnji bicikla, te će njene različite karakteristike učiniti vaše vožnje udobnije i zajamičiti vam ugodno iskustvo vožnje.


Sigurnosna oprema

Sigurnosna oprema je vrlo važna kada je u pitanju biciklizam, bilo da se vozite javnim prometnicama ili šumskim stazama

Krečući se istim putevima kao automobili i ostala motorna vozila, biciklist mora razmišljati o vlastitoj zaštiti. Nošenje biciklističke kacige je prvo i osnovno sigurnosno pravilo.

Kako bi mogli u potpunosti uživati u vožnji dobro je znati da ste zaštićeni. Sve naše biciklističke kacige štite od udara. Ta zaštita se može prepoznati sigurnosnom oznakom CE, koja je zajamčena posebnim oblikom koje daje lakoću i otpornost.

Kada se kao biciklist krećete prometnicama koje koriste i drugi sudionici prometa, važno je da ste vidljivi. Stoga su neophodni dodaci za vidljivost kacige. U sumarak, zoru ili ostalim uvjetima smanjene vidljivosti preporučljivo je koristiti reflektirajuće oznake i svjetla kako bi vas vozači motornih vozila vidjeli i prilagodili svoju vožnju vašoj prisutnosti.